Nadons boca abaix?

 

nadons boca abaix

Nadons boca abaix?

És una de les preguntes freqüents en les consultes pediàtriques: puc posar al meu nadó cap per avall? Hi ha riscos?.

Per afavorir l’òptim desenvolupament del nadó és IMPRESCINDIBLE que els infants, diàriament, passin temps cap per avall, sempre que estiguin desperts i vigilats. No obstant això, els professionals de la salut desaconsellem adquirir aquesta posició quan els nadons estan adormits, ja que dormir cap per avall augmenta el risc de la Síndrome de mort sobtada del lactant.

La posició de cap per avall proporciona importants beneficis als nadons: tonifica la musculatura del coll i de l’esquena, ajuda a mantenir el control del cap, estimula la cognitivitat, prepara per a la futura posició asseguda i pel gateig, i evita deformitats cranials com són les plagiocefàlies.

Un estudi realitzat a l’Hospital Universitari Matern Infantil de Canàries va investigar com afectava la posició cap per avall en 132 nadons. Es van establir dos grups, un grup de 35 nadons que van rebre estimulació mitjançant la posició de cap per avall, i un altre de 97 que no l’han acollit. L’estudi va observar dues coses principals: que els infants que passaven diàriament un temps jugant cap per avall subjecten abans el cap i que, aspecte molt important, la postura de cap per avall estimula el gateig (als 9 mesos, entre els quals s’exercitaven, gatejaren 31 dels 35 i, entre els quals no només 8 de 34).

RECOMANACIONS

– Es recomana que l’infant passi temps cap per avall a partir del primer mes.

– S’ha de començar progressivament. L’ideal és que passi almenys 1 hora al dia cap per avall, però repartida en petits estonetes.

– Sempre ha de ser un joc pels pares i pel nadó.

– Es recomana realitzar canvis posturals constants en el nadó i no abusar de la postura de tombat cap per amunt.

– A la fotografia us deixem algunes idees de com estimular al vostre nadó. A jugaaar!

Si necessites alguna aclaració no dubtis en consultar la nostra fisioterapeuta pediàtrica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *