Les escoles d’estiu

Quan arriba l’estiu moltes són les famílies que troben dificultats a compaginar l’atenció als seus fills i filles que ja gaudisquen de les vacances i la seua jornada laboral. A més, molts pares i mares consideren important que els seus fills i filles aprofiten el temps lliure que tenen per a realitzar activitats lúdiques i educatives, atenent sempre a les seues preferències i motivacions.
Una solució a aquest problema són els campaments, escoles d’estiu o colònies.
Les escoles d’estiu ofereixen als infants la possibilitat de realitzar activitats d’oci a prop del seu entorn habitual amb l’objectiu que els infants assoleixin uns aprenentatges que els acompanyin en el seu desenvolupament com a persona a partir de les mateixes activitats i vivències.
Es proposen als infants un gran ventall d’activitats d’oci de caire educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa, realitzant activitats diverses com tallers mediambientals, activitats esportives, l’aprenentatge d’un idioma o l’ús de les noves tecnologies.
L’èxit d’aquestes activitats radica a donar als/els participants un paper actiu i participatiu dins de la mateixa dinàmica, possibilitant el desenvolupament de la seva autonomia.
Els beneficis destacables són:
1) Beneficis físics: desenvolupen capacitats físiques i capacitats psicomotrius com el control, equilibri, coordinació i percepció. beneficis socials i emocionals: potencien el companyerisme, la sociabilitat i la solidaritat en la convivència diària, estimulen la seua
autonomia i responsabilitat en l’assumpció de tasques i normes, fomenten valors socials.
2) Beneficis intel·lectuals: afavoreixen la imaginació i la creativitat, permeten conèixer els costums i recursos culturals de cada zona i altres parts del món, aprenen diferents matèries artístiques, esportives i culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *