Fills a casa i sense escola, què farem amb ells?

Com planificar el temps en vacances?

Arriba aquesta època de l’any i tots ens plantegem aquesta qüestió. Què farem aquests més de dos mesos amb els nostres fills/es si nosaltres tenim menys vacances? Algunes famílies opten per recórrer als padrins, altres torns les seves vacances per poder atendre’ls, campaments, acadèmies, classes particulars o que esperin a casa a que tornem de la feina són algunes de les opcions habituals.

Durant les vacances d’estiu el major canvi és l’absència classes. És un temps de ruptura amb la rutina i d’horaris estranys.

No han d’aixecar-se d’hora cinc dies a la setmana. No han de fer els deures cada dia. Els sobra temps i els pares han d’omplir-lo amb mil i una activitats.

És un període en el que mengen una dieta diferent, amb més dolços i carbohidrats i coses que normalment no mengen. I això també té un efecte en el comportament.

Els canvis d’hàbits i rutines, en principi, els desorienten i això es pot manifestar perquè sigui més difícil que les rutines que sí romanen, com algun dels horaris dels àpats, la neteja o el anar-se’n al llit siguin més complicats de complir.

Hi ha diversos aspectes que hem d’intentar compatibilitzar: temps lliure amb obligacions, descans amb repàs escolar, oci amb els seus amics i a més activitats en família, més llibertat d’horaris sense excedir-… No sempre sabem quina és la fórmula apropiada i, òbviament, tampoc hi ha una única, però podem seguir algunes pautes: 
https://www.fapar.org/escuela_padres/ayuda_padres_madres/vacaciones.htm

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *