El síndrome postvacacional també afecta als infants

Després de l’estiu cal tornar a fer feina i els infants han de tornar a l’escola. És un procés que, en principi, ja han viscut anteriorment però hem de pensar que cada any comencen amb més responsabilitats i nous reptes i que la personalitat dels nostres fills varia d’un any a un altre.

La síndrome postvacacional provoca molèsties físiques i psíquiques en els infants: tristesa, irritabilitat, alteracions de la son, fatiga, pèrdua de gana, aparició de molèsties corporals difuses, diarrees o vòmit.

Per prevenir aquests problemes, els experts aconsellen que els pares ajudin els seus fills a recuperar la rutina escolar, almenys una setmana abans de començar el col·legi. Per això, et pot ajudar seguir aquestes recomanacions:

  • Estableix nous horaris per dormir i despertar-se.
  • Repassa els continguts del curs anterior. Cerca un moment cada dia perquè els infants revisin els principals temes.
  • Evita deixar tot per a darrera hora. La compra dels llibres de text, el material escolar que encara falta, la motxilla, l’estoig, l’uniforme o la roba no han de deixar-se per al darrer moment.
  • Contacta amb amics. Seria interessant que l’infant entri en contacte amb els seus millors amics del col·legi.
  • Fomenta les actituds positives. Evita donar importància a les paraules de l’infant quan es queixa que ha de tornar a l’escola.

La síndrome postvacacional sol durar de dos dies a una setmana.

Amb tot això podem aconseguir que els primers dies d’escola siguin més positius i així la síndrome postvacacional, si existeix, desaparegui amb més rapidesa.

No saps com afrontar-ho o els símptomes són exagerats? A PAS A PAS et podem ajudar:

Tel: 636 44 20 94
Web: http://www.pasapas.es

Més informació

Si no et vols perdre cap de les nostres novetats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials:

logo facebookhttps://www.facebook.com/centrepasapas
logo twiter @PasaPas_Inca

#psicologosinca #psicologiainca #psicologiasoller #psicologíasoller #gentgransoller #gentgraninca #logopedasoller #logopediainca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *