Dia Nacional de l’Espina Bífida i Hidrocefàlia

L’espina bífida és la segona causa de discapacitat física en la infància.

Cada any, es celebra el Dia Mundial de l’Espina Bífida i la Hidrocefàlia, un dia per conscienciar la gent sobre aquestes serioses discapacitats neurològiques.

L’espina bífida és una malformació congènita del tub neural, que es caracteritza perque un o diversos arcs vertebrals posteriors no han fusionat correctament durant la gestació i la medul·la espinal queda sense protecció òssea.

La principal causa de l’espina bífida és la deficiència d’àcid fòlic en la mare durant els mesos previs a l’embaràs i en els tres mesos següents, tot i que hi ha un 5% dels casos la causa és desconeguda, havent-se ja comprovat que l’espina bífida no té un component hereditari.

Les persones amb espina bífida presenten una greu afectació del sistema nerviós central, del sistema genitourinari i de l’aparell locomotor.

Com explica l’Organització Mundial de la Salut, “la majoria dels infants amb espina bífida també desenvolupen hidrocefàlia, un trastorn que ocasiona l’acumulació de líquid cefaloraquidi en la cap i, amb això, un augment de la pressió i una expansió del crani a una mida més gran que el normal. També pot provocar convulsions, visió tubular, discapacitat mental o mort “.

 

Tel: 636 44 20 94

Web: http://www.pasapas.es

Més informació http://pasapas.es/infants/psicologia-educativa-i-pedagogia/

 

Si no et vols perdre cap de les nostres novetats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials:
logo facebookhttps://www.facebook.com/centrepasapas
logo twiter @PasaPas_Inca

 

##psicologosinca #psicologiainca #psicologiasoller #psicologiasoller #pedagogiasoller #pedagogiasoller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *