Dia Mundial de les Malalties Rares

El 28 de febrer és el Dia Mundial de les Malalties Rares.

Segons la definició de la Unió Europea (UE), les malalties rares (MR) o minoritàries són aquelles que presenten una prevalença baixa. Concretament, es detecten menys de 5 casos per cada 10.000 habitants, i originen una invalidesa crònica, alterant així l’esperança de vida.

Les Malalties Rares afecten menys de 5 habitants per cada 10.000

Parlant en termes generals, la majoria de les malalties rares són causades per defectes genètics, encara que també les hi ha per efectes de l’exposició ambiental durant l’embaràs, o després de nàixer, freqüentment en combinació amb susceptibilitats genètiques. Al voltant de 4 000 d’aquestes malalties no tenen tractaments curativos.

La majoria de les MR es manifesten durant l’edat pediàtrica i tenen una causa genètica. Moltes d’aquestes patologies són greus, tenen una alta mortalitat i morbiditat i són poc conegudes. Això provoca que puguin passar anys, abans d’aconseguir el diagnòstic correcte d’un pacient. A més, moltes vegades no hi ha un tractament específic per a la malaltia concreta. Sovint, la manca d’un tractament efectiu es deu, entre d’altres factors, a l’absència de rendibilitat comercial dels medicaments destinats a un nombre tan petit de pacients.

El Dia Mundial de les Malalties Rares és solament una iniciativa més per a donar visibilitat a aquestes malalties i conscienciar a la societat que una patologia no és menys important perquè la pateixen solament un grup reduït de persones.

Necessites ajuda? Vine a PAS A PAS

Tel: 636 44 20 94

Web: http://www.pasapas.es

Més informació

 

Si no et vols perdre cap de les nostres novetats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials:

logo facebookhttps://www.facebook.com/centrepasapas
logo twiter @PasaPas_Inca

#psicologosinca #psicologiainca #psicologiasoller #psicologiasoller #pedagogiasoller #pedagogiasoller #logopediainca #logopediasoller #logopedainca #logopedasoller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *