Dia Mundial de la Infància

Ja han transcorregut més de vint anys des que es va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant, convertint-se així en l’instrument de Drets Humans més àmpliament ratificat en la història de la humanitat. La Convenció sobre els Drets de l’Infant reconeix que tots els menors d’edat han de tenir una protecció especial i que no poden ser tractats com a adults.

Tot i això, cada dia es vulneren els drets de milions d’infants en tots els països del món i, per tant, tant les institucions com la societat civil han de respondre a aquest repte i seguir lluitat perquè la Convenció es converteixi en una realitat en benefici dels infants del món.

Els drets de la infància es basen en quatre principis fonamentals:

  • La no discriminació: tots els infants tenen els mateixos drets. No importa la raça, la religió, la seva procedència o les idees dels seus pares. Cap infant ha de rebre un tracte injust en cap concepte.
  • L’interès superior de l’infant: qualsevol decisió, llei, o política que pugui afectar la infància ha de tenir en compte què és el millor per ells. Quan els adults prenguin decisions han de pensar en com els poden afectar.
  • El dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament: tots els infants tenen dret a viure, a desenvolupar-se i a assolir el seu màxim potencial en la vida. Això inclou tenir dret a coses com una alimentació i allotjaments adequats, a l’aigua potable, a l’educació, a l’atenció sanitària, al joc i el descans, a activitats culturals i a informació sobre els seus drets.
  • La participació: els menors d’edat tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afecten i que les seves opinions siguin preses en compte. Això no significa que els infants puguin manar sobre els seus pares ni dir-los què han de fer. La participació ha d’anar augmentant d’acord amb l’edat i és important perquè els infants i joves arribin a la maduresa.

 

Tel: 636 44 20 94

Web: http://www.pasapas.es

Més informació

 

Si no et vols perdre cap de les nostres novetats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials:

logo facebookhttps://www.facebook.com/centrepasapas
logo twiter @PasaPas_Inca

 

##psicologosinca #psicologiainca #psicologiasoller #psicologiasoller #pedagogiasoller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *