Dia Internacional de la Sordceguesa

El 27 de juny, data de naixement en 1880 de Helen Keller, persona amb sordceguesa que va aconseguir llegir i comunicar-se amb els altres, fins a dur una vida normalitzada i que va lluitar en favor de tot un col·lectiu, és des de 1990 la jornada en què es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa.

La sordceguesa no és la ceguesa amb la discapacitat addicional de la sordesa ni tampoc sordesa amb l’agregat de la ceguesa.

La sordoceguesa és la combinació de dues deficiències sensorials (visual i auditiva) que es manifesten provocant problemes de comunicació únics i necessitats especials que derivades de la dificultat per percebre de manera global, conèixer i, per tant, interessar-se i desenvolupar-se en l’entorn. Per tant, és una discapacitat diferent que exigeix serveis especialitzats.

El propòsit d’aquesta celebració és divulgar en tots els mitjans de comunicació a nivell mundial l’existència de persones amb sordceguesa, fent-los visibles a la societat i reivindicar els seus drets com a ciutadans.

Vos recomanam aquesta pel.lícula!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *