Com es pot prevenir l’anorèxia?

L’anorèxia consisteix en un trastorn de la conducta alimentària que suposa una pèrdua de pes provocada pel propi malalt i porta a un estat d’inanició.

Es caracteritza pel temor a augmentar de pes, i per una percepció distorsionada i delirant del propi cos que fa que el malalt es vegi gras tot i que el seu pes es troba per davall del recomanat. Per això inicia una disminució progressiva del pes mitjançant dejunis i la reducció de la ingesta d’aliments.

Recomenam la pel•lícula ‘Fins als ossos’ (‘To the bone’), centrada en l’anorèxia que pateix la seva protagonista, a la qual dóna vida Lily Collins.

A les imatges es pot veure l’extrema a la protagonista molt prima, que fins i tot arriba a desmaiar-se en una de les escenes, i com un metge (Keanu Reaves) tracta de convercerla d’afrontar el seu trastorn alimentari.

Es mostra el dia a dia d’aquesta jove de 20 anys que pateix anorèxia i passa la major part de la seva vida sotmetent-se a diferents programes de rehabilitació, cosa que només li serveix per continuar perdent cada vegada més quilos.

Decidida a trobar una solució, la seva desestructurada família decideix enviar-la a una casa per a joves que regenta un doctor poc tradicional. Allà, sorpresa per les seves inusuals mètodes i encantada amb els seus companys, Ellen descobreix com superar el seu trastorn i intenta acceptar-se a si mateixa per poder lluitar contra els seus dimonis.

Què podem fer com a pares i mares?

La prevenció és fonamental. En tractar-se d’un trastorn que sol iniciar-se en l’adolescència, l’observació per part de la família és crucial per detectar en el menor hàbits que suposin un senyal d’alerta. Aquests són alguns factors de risc:

  • Mals hàbits dels àpats: molts adolescents mengen tots sols mentre veuen la tele o es comuniquen amb els seus amics via WhatsApp. La falta d’horaris fixos i de supervisió per part dels pares sobre el que mengen incrementen les probabilitats de desenvolupar un trastorn de l’alimentació.
  • Mala comunicació amb els pares: conèixer les preocupacions dels fills, els seus gustos i el seu cercle d’amics pot ajudar a prevenir aquest tipus de desordre o a detectar-lo en una fase inicial.

Tens sospites de tenir un/a fill/a amb un trastorn alimentari? A PAS A PAS el podem ajudar:

Tel: 636 44 20 94 / Web: http://www.pasapas.es

Més informació

Si no et vols perdre cap de les nostres novetats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials:

FACEBOOK
TWITTER

#psicologosinca #psicologiainca #psicologiasoller #psicologossoller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *